Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σ' αγαπάς;




Και στην τελική, ποιος είναι εκεί για σένα; Εσύ! Εσύ σε ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Μπορεί όχι τελείως, το γνωρίζω, έτσι είμαι και εγώ με μένα. Δεν με καταλαβαίνω απόλυτα και υπάρχουν στιγμές που δεν με καταλαβαίνω καθόλου. Αλλά ποιος είναι εκεί κάθε φορά που δεν παίρνεις κανέναν τηλέφωνο για να σε ηρεμήσει από τις κρίσεις πανικού; Τις στιγμές που οι λυγμοί σου σε πνίγουν; Που δεν μπορείς να σταματήσεις τον εαυτό σου από το να τρέμει; Που τα δάκρυα μουσκεύουν το πρόσωπό σου χωρίς σταματημό;

Κανείς δεν είναι εκεί, όχι γιατί δε θέλουν. Αλλά γιατί δε γνωρίζουν. Δεν ξέρουν. Δεν σ’ αρέσει να μιλάς. Σε καταλαβαίνω. Δεν μπορείς να βάζεις τους κοντινούς σου ανθρώπους να περνάνε όλη αυτή τη «μαυρίλα» με σένα κάθε φορά που νιώθεις έτσι. Και δεν είναι ότι σε πιάνει μία στο τόσο. Σε πιάνει συνέχεια. Οπότε δε μπορείς να διανοηθείς να βάλεις σε αυτό το τρυπάκι τους ανθρώπους που σε νοιάζονται.

Έτσι φαίνεσαι μόνη σου δυνατή. Γίνεσαι δυνατή για σένα. Έτσι πρέπει να κάνεις. Μόλις κλάψεις και ξεσπάσεις, να σκουπίσεις μόνη σου τα δάκρυα και να καταφέρεις να σταθείς στα πόδια σου και πάλι.

Στην τελική αν δεν προστατέψεις εσύ τον εαυτό σου, ποιος θα το κάνει;

Πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου! Ναι, και στο λέει ένα άτομο που έχει κάνει μεγάλο κακό στον εαυτό του. Και όμως, προσπαθεί ακόμα και σήμερα να τον αγαπήσει. Να αγαπήσει τις ατέλειες να τον αγαπήσει όπως δεν μπόρεσε ποτέ να το κάνει. Και δε σου λέω ότι είναι εύκολο. Πίστεψέ με το ξέρω. Αλλά προσπάθησε. Πρέπει να σαι ΕΣΎ εκεί για σένα.

Να σε αγαπάς, να είσαι περήφανη γι’ αυτό που είσαι! Και ότι δεν σ’ αρέσει να προσπαθείς να το αλλάξεις. Και αν βλέπεις πως δεν αλλάζει, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ! Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι. Με τις ατέλειες και τις λεπτομέρειες σου που ίσως κανείς δεν μάθει. Ή που γνωρίζουν λίγοι.

Σου αξίζει! Σε όλους αξίζει να αγαπούν τον εαυτό τους! Κάνε μια προσπάθεια.

Και κάτι τελευταίο: Ποτέ μην αφήσεις κάποιον να σε πείσει πως είσαι «λίγη» ή πως δεν είσαι «αρκετά καλή». Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου & προς θεού μην αφήσεις κανέναν μα κανέναν να σε χαρακτηρίσει άσχημα!

***Το συγεκριμένο κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσα άτομα είναι σαν και εμένα. Το έγραψα γιατί έτσι θέλω να καταφέρω να πιστέψω και για τον εαυτό μου. Μπορούμε να το κάνουμε. Μην το βάλετε ποτέ κάτω! Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου