Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

"Η ομοφοβία σκοτώνει"

Με αφορμή το Gay Parade στην Αθήνα σήμερα, ήθελα να γράψω κάτι για να πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω στο θέμα.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να κατακρίνουμε τους ανθρώπους όταν αυτοί είναι διαφορετικοί από μας. Είτε στο χρώμα, είτε στο φύλο, είτε στη σεξουαλική προτίμηση κτλ. Το ότι κάποιος είναι διαφορετικός δεν πρέπει να κατακρίνεται.

Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι δεν είναι "σωστά" πράγματα να γίνονται αυτά. Και τι θα πει "Δεν είναι σωστό" ;; Αυτοί οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ προσπαθούν εδώ και χρόνια να κάνουν την κοινωνία να τους αποδεχτεί και δεν έχουμε κάνει καμία πρόοδο στην Ελλάδα συγκεκριμένα αυτά τα χρόνια. Με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζαμε συνεχίζουμε να τους αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να καταλάβουμε πως και αυτοί είναι άνθρωποι και έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς.

Ποιος ο λόγος να καταπιέζουν τον ίδιο τους τον εαυτό, από αυτό που είναι; Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι κάτι κακό. Αυτό που είναι κακό είναι αυτό που κάνει η κοινωνία. Που αναγκάζει τους ανθρώπους να καταπιέζουν τον εαυτό τους. Πόσες ιστορίες έχουμε ακούσει όλοι μας με ομοφυλόφιλους άντρες που παντρεύτηκαν γυναίκες μέχρι τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ποιοι είναι πραγματικά. Εγώ αυτό πιστεύω είναι χειρότερο. Αλλά αν η κοινωνία δεν τους κατέκρινε τόσο δεν θα πίεζαν τον εαυτό τους να προσπαθούν να αλλάξουν.

Και λοιπόν ναι! Αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν γιατί ακόμα δεν τους έχει αποδεχτεί η κοινωνία. Και θα συνεχίσουν να βγαίνουν με τα Gay Parades στους δρόμους μέχρι να γίνουν αποδεκτοί. Get used to it people...!

 Και τέλος πάρτε μία φράση που είχε πει ο αγαπημένος και αλησμόνητος Kurt Cobain των Nirvana..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου